Ruumiin ja sielun hoitoa

Yhä useammalla työpaikalla tykypäivä nähdään osana työhyvinvoinnin kehittämisen kokonaisuutta. Ulkoilun, liikunnan ja yhdessä tekemisen rinnalle ovat tulleet kädentaidot, kulttuuri ja hyvinvointiluennot sekä työyhteisön kehittäminen.

Yhä useammalla työpaikalla tykypäivä nähdään osana työhyvinvoinnin kehittämisen kokonaisuutta. Ulkoilun, liikunnan ja yhdessä tekemisen rinnalle ovat tulleet kädentaidot, kulttuuri ja hyvinvointiluennot sekä työyhteisön kehittäminen. Jokainen työpaikka rakentaa näköisensä tykypäivän, joka kannustaa omasta ja työyhteisön hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Työkykyasiantuntija/yrittäjä PIA SIEKKINEN CoacHousesta kertoo, että tykypäivältä haetaan pääasiassa perinteistä virkistäytymistä: iloa, yhdessä olemista ja tekemistä sekä irtiottoa arjesta.

Tyhyä vai tykyä?

– Tyky- tai tyhypäivien käsitteitä käytetään kirjavasti. Tyky-päivä liitetään usein virkistyspäivään, tyhy-päivästä puhuttaessa se sisältää useimmiten työpaikan työhyvinvoinnin kehittämistä laajemmassa mittakaavassa, kuten esimerkiksi työyhteisön kehittämistoimintaa. Oli se sitten tyhy vai tyky, työhyvinvointiin vaikuttavat monet asiat ja sitä voidaan edistää monella tavalla, hän muotoilee.

– Islanninhevosratsastusretkiä, hiljaisuus- ja metsäretriittejä, pihapelailua, luettelee tapahtumanjärjestäjä, yrittäjä RIIKKA TÖYTÄRI ThisWay Connectionista tämän päivän tykypäiväsuosikkeja.

– Tykypäivän tavoitteena on rikkoa kahvipöytäseurueita ja oppia tuntemaan ihmisiä muiltakin osastoilta. Tykypäivänä tapahtuu ryhmäytymistä ja tsemppihenki nousee. On myös tehty retkiä museoon. Kulttuuria on tullut tykypäiviin mukaan, hän kertoo.

Tykypäivälle 
konkreettiset tavoitteet

Tykypäivistä on tullut entistäkin tavoitteellisempia.

– Yritykset haluavat yhä useammin, että tykypäivän sisältö kytkeytyy osaksi työpaikan henkilöstön kokonaisvaltaista työhyvinvoinnin kehittämisohjelmaa. Päivän sisällöt suunnitellaan henkilöstön tarpeiden mukaisesti ja päivistä odotetaan saavan tietoa myös työpaikan työhyvinvoinnin jatkotyöskentelyyn, Pia Siekkinen kertoo.

– Yhtenä tavoitteena voi olla saada työntekijöitä kiinnostumaan ja motivoitumaan oman hyvinvoinnin edistämisestä esimerkiksi erilaisten asiantuntijaluentojen, liikuntakokeilujen tai kuntotestauksien avulla. Työyhteisöjen kehittämistoiminnan ja työhön liittyvien keskustelujen sekä ryhmätöiden kautta yritys voi saada tärkeää tietoa omaan työhyvinvointisuunnitelmaan tykypäivistä.

– Jo yksikin tykypäivä voi olla merkityksellinen. Se voi toimia yksilön kuin työyhteisönkin muutostarpeen herättelijänä ja toimia avauksena jonkin työhyvinvoinnin osa-alueen kehittämiseen. Yksilö voi innostua lähtemään kokeilemaan liikunnan aloittamista ja työyhteisö voi käynnistää työpaikallaan jonkin kehittämiskohteen muutokset. Oleellista tykypäivässä on myös se, että yhdessä tekemisen kautta tulee tutuksi muukin kuin vain työminä. Tämä voi lisätä henkilöiden välistä avoimuutta ja luottamusta, mikä voi puolestaan edistää työyhteisön toimivuutta, Pia Siekkinen toteaa.

Töytäri ja Siekkinen ovat huomanneet, että tätä nykyä halutaan liikuntaa ja työyhteisön kehittämistä yhdistäviä tykypäiviä.

– Tykypäiviin halutaan liikuntaa, kisailua ja muutama tunti koulutusta. Työpaikoilla halutaan huomioon ihminen kokonaisuutena, sekä pää että keho, Riikka Töytäri kertoo.
Kosteat saunahurjastelut ovat poissa muodista.


– Kukaan ei odota enää rälläystilaisuuksia, vaan tykypäivänä halutaan huoltaa itseä: kehoa ja mieltä yhdessä tekemisen ja kouluttautumisen kautta, hän summaa.

Mukava tekeminen virittää myös oikeaan mielentilaan, josta on hyvä ratkoa työyhteisön kehityskohtia.


– Esimerkiksi liikunnan tuoma hyvä olo sekä mukava tekeminen muuttavat ihmisen tunnetilan myönteiseksi, mikä auttaa näkemään asioita positiivisemmin ja vaikeillekin asioille nähdään helpommin ratkaisuja, Pia Siekkinen sanoo.

– Kun omat tunne- ja ajattelutilat tunnistetaan, mieli rauhoittuu ja voidaan keskittyä tässä hetkessä olemiseen. Tänä päivänä useat kokevat työssään kiirettä ja stressiä. Vastapainoksi tykypäiviltä odotetaan kiireettömyyttä ja leppoisia aikatauluja sekä irtiottoa suorittamisesta. Tykyliikunnassa suosiota ovatkin kasvattaneet rauhoittavat ja kehon palautumista edistävät lajit sekä luonnossa liikkuminen. Näihin liitetään mukaan usein stressinhallintaan ja uneen liittyviä luentoja sekä rentoutusharjoituksia ja mindfulness-ajattelua, Siekkinen kertoo.

Trendikäs tykypäivä työpaikan ehdoilla

Tykypäivissä suosittiin pitkään tiimipelejä ja -leikkejä. Yhtä selkeää trendiä ei nykyään ole olemassa.

– Yrityksiä ja sitä kautta trendejä on niin paljon. Yleisenä trendinä on edelleenkin yhdessä oleminen ja tekeminen, Riikka Töytäri sanoo.

– Uutuutena ovat tulleet erilaiset kädentaitoja ja taiteellisia kokemuksia harjaannuttavat toiminnot. Tykypäivänä saatetaan tehdä joku tuote, esimerkiksi pajutöitä tai maalauksia, sellaisia joita voi lyhyessä ajassa tehdä. Kädentaidot ja taide ovat hyvää vastapainoa työkiireille, Pia Siekkinen kertoo.

Sekä Siekkinen että Töytäri ovat huomanneet, että suurimmat erot tykypäivän sisällössä ovat mies- ja naisvaltaisten työpaikkojen välillä. Pia Siekkinen on huomannut, että miehet tykkäävät naisia enemmän kuntotestauksista ja mittauksista. Liikuntalajeissa suositaan pelaamista, mutta myös venyttelyjä. 


– Naiset toivovat liikunnalta miehiä enemmän rauhallisuutta, tanssillisuutta jaluonnossa liikkumista. Hyvä ruoka on sekä miehille että naisille tärkeää, hän toteaa.

Riikka Töytäri on huomannut, että valmistavan teollisuuden sekä miesvaltaisten alojen meininki on hieman riehakkaampaa. Työpaikat ja niiden henkilöstö ovat kuitenkin erilaisia. Osa työporukoista haluaa extreme-meininkiä, osa toivoo jopa erilaisia hoitoja.

– Vein asiakasorganisaation viestintäväkeä Herrankukkaroon, jossa pelattiin ja kisailtiin, ruokailtiin, saunottiin maasavusaunassa, kylvettiin lämpimissä aromipaljuissa ja nukuttiin aitoissa. Siitä tykättiin paljon, hän kertoo

– Täysin miesvaltainen porukka haluaa usein pihapelien sijasta mönkijäsafaria ja ampumakisailuja, joihin kyllä naisetkin lähtevät, jos ovat mukana. Persoonallisuudet määrittelevät tykypäivän sisällön. Joihinkin aktiviteetteihin saa insinöörejä lämmitellä pitempään kuin myyntiammattilaisia, hän toteaa. 

Yrittäjät toivovat 
tykypäivältä työstä irrottautumista

Pienyrittäjät ovat tykypäivien viettäjinä oma lukunsa. He haluavat tykypäivältä yleensä liikuntaa, rentoa yhdessäoloa ja tutustumista toisiinsa.

– Pidin useana vuonna niin sanottua tyky-toimintaa yrittäjille. Yhteiset liikunnat olivat suosittuja, niissä eri alojen yrittäjät oppivat tuntemaan toisensa ja tuli kytköksiä liiketoiminnassakin. Reissulla muodostui ystävyyssuhteita ja yrittäjät saivat toisistaan vertaistukea, Pia Siekkinen kertoo.

Yrittäjissä on paljon yksinyrittäjiä ja pariskuntia, jotka pyörittävät yritystään yksin tai kaksin vuoden ympäri vuodesta toiseen. Lomia pidetään vähän.

Kommentit
Jätä Vastaus