Joustavaa vuokratyötä ja ripeää rekrytointia

Henkilöstövuokraus on joustava keino hankkia työvoimaa suhdanneherkillä aloilla sekä kokeilla työn ja tekijän sopivuutta toisilleen.

PIRKANMAA

Palvelujen ulkoistaminen lisääntyy koko ajan, ja varsinkin henkilöstöpalvelut kuten rekrytointi siirretään yhä useammin henkilöstöalan yritysten osaaville hartioille. Henkilöstövuokraus on joustava keino hankkia työvoimaa suhdanneherkillä aloilla sekä kokeilla työn ja tekijän sopivuutta toisilleen.

Uusien työntekijöiden rekrytoiminen ei ole yritykselle halpaa lystiä. Se, että joku laatii työnkuvauksen, osaamisvaatimukset sekä rekrytointi-ilmoitukset sopiviin kanaviin, maksaa keskimäärin viikon verran työaikaa – puhumattakaan siitä, minkä verran henkilöstöresursseja tarvitaan työhakemusten läpikäymiseen ja sopivien kandidaattien valitsemiseen.

Helppoutta, nopeutta ja riskittömyyttä

– Rekrytointi vaatii omaa osaamista, koska henkilöstö on yritykselle yksi tärkeimmistä ja kalleimmista investoinneista. Siksi pienet ja keskisuuret yritykset kysyvät meiltä eniten rekrytointipalveluja. Niillä ei myöskään ole aikaa tai osaamista etsiä oikeita henkilöitä. Me kannamme riskin, jos valinta menee pieleen eli teemme sen maksutta uudelleen, toteaa VMP Groupin Tampereen toimipisteen yhteyspäällikkö PETRI HEINOLA.

Rekrytointipalvelu Sihti Oy:n toimitusjohtajan JUKKA-PEKKA ANNALAN mukaan henkilöstövuokraus on yrityksille myös keino suojautua suhdannevaihteluilta. Go On Yhtiöiden Tampereen toimipisteessä pienet ja keskisuuret yrittäjät tarvitsevat rekrytointi- ja henkilöstövuokrauspalveluja pitkälti samoista syistä kuin VMP Groupissakin.

– Kaikilla yrityksillä ei ole HR-henkilöstöä eli se ulkoistetaan meille, jotta yritys voi keskittyä ydintoimintaansa. Meidän ammattilaistemme cv-pankeissa on paljon henkilöstöä valmiina töihin, kertoo Go On Yhtiöiden Tampereen toimipisteen yksikönjohtaja JARKKO SIPILÄINEN.

Jos henkilöstöyrityksen omasta cv-pankista ei löydy ammattilaista, tarvittavat henkilöt löytyvät nopeasti laajojen verkostojen ansiosta. 


– Myös sosiaalinen media on lisännyt verkostoitumista. Löydämme sitä kautta sopivia tekijöitä, Jukka-Pekka Annala huomauttaa.

Kohtaavatko työt tekijänsä?

Talouden epävarmuudesta huolimatta töitä riittää työntekijöiden jäädessä eläkkeelle ja ihmisten vaihtaessa työpaikkaa tai ammattia. Jukka-Pekka Annalan varovaisen arvion mukaan Pirkanmaalla on jatkuvasti auki satoja työpaikkoja.

– Työpaikkatilanne muuttuu viikoittain. Juhannuksen jälkeen tuli paljon kyselyjä, kun työntekijätarpeita oli mitoitettu väärin. Sen lisäksi on asioita, joita ei voi ennakoida ja suhdanteet vaihtuvat nopeasti. Jos operatiivinen johto ei ole osannut varautua yllätyksiin, on hankittava ripeästi ylimääräisiä käsipareja, Annala selvittää.

Hänen mukaansa Pirkanmaalla on tällä hetkellä pulaa muun muassa hyvistä maanrakentajista ja teknisen alan suunnittelijoista.

– Kaikki eivät lähde netti-ilmoitusten kautta töihin, vaan osalle pitää soittaa ja kertoa avoimesta paikasta. Toisaalta kaikille, joilla on työkokemusta, oikeaa meininkiä ja asennetta, on helppo löytää töitä, Annala sanoo.

Petri Heinolan mukaan Tampereen alueen vilkas rakentaminen tulee aiheuttamaan pulaa kokeneista rakennusalan konkareista. Myös hoiva-alalla ja myyntityössä tarvitaan tekijöitä.

Jarkko Sipiläinen lisää listaan metallialan osaajat, IT-henkilöstön ja ammattitaitoiset tekniset myyjät.

– Mitä monipuolisempia työtehtäviä voi ottaa vastaan, sitä varmemmin työllistyy. Uudet työtehtävät voivat olla jopa mielenkiintoisempia kuin vanhat, Petri Heinola muistuttaa.

Hyvistä työntekijöistä kilpailtaessa korostuu hyvän työnantajakuvan merkitys.

– Työntekijät hakeutuvat yrityksiin, jotka he kokevat kiinnostaviksi ja hyviksi työnantajiksi. Raha ei ratkaise kaikkea, Jarkko Sipiläinen huomauttaa.


– Kun ihmisille annetaan tilaa ajatella ja toimia itsenäisesti sekä kehittymismahdollisuuksia, he viihtyvät töissä, psykologinakin tunnettu Annala tiivistää.

Vuokratyö joustaa elämäntilanteen mukaan

– Silloin kun joku haluaa tehdä töitä vain viikonloppuisin, se onnistuu vuokratyössä. Jos nuori hotelli- ja ravintola-alalta valmistunut henkilö ei vielä tiedä, haluaako työskennellä baarissa, ruokapaikassa, vai hotellissa, meidän kauttamme voi kokeilla kaikkea näitä ja löytää oman työn. Suurin osa meidän työntekijöistämme saa järkevässä ajassa vakituisen työpaikan asiakasyrityksessä, Petri Heinola toteaa.

Myös senioreille löytyy töitä muun muassa hoiva- ja keittiötehtävissä, erikoisosaamista vaativissa ammateissa sekä rakennusalalla.


– Osa-aikaeläkeläiset tienaavat kauttamme pienen summaneläkkeen päälle. He ovat äärimmäisen tunnollisia työntekijöitä, Heinola toteaa.

Muuttuva henkilöstöala

Heinolan, Annalan ja Sipiläisen mielestä henkilöstöalan suurimpia muutoksia ovat alan monipuolistuminen ja ammattimaistuminen.

– Aiemmin henkilöstöalan yritykset hankkivat raksalle apumiehiä ja varastolle kiireapulaisia, nyt etsitään esimerkiksi lääkäreitä ja insinöörejä. Henkilöstövuokraus on myös helppo tapa tasoittaa ruuhkahuippuja, Heinola muistuttaa.

On tavallista, että perinteiset toimihenkilöt ja yritysjohdon paikoilla olevat ihmiset rekrytoidaan konsulttifirmojen kautta, monesti ensin vuokrasuhteella.


– Yrityksissä on nykyään on runsaasti muun muassa vuokrajohtajia. Pienet yritykset minimoivat riskejä niin, että ottavat työntekijät aluksi vuokralle. Sitten kun nähdään, että homma toimii, työntekijät vakinaistetaan. Vakuutus rekrytoinnille otetaan vuokrauksen kautta, Jukka-Pekka Annala huomauttaa. 

Toinen iso muutos on henkilöstöalan järjestäytyminen kattojärjestön alle ja yhteistyöhön muiden liittojen kanssa.

– Liittojen myötä alalle on saatu selkeät pelisäännöt kuten sen, että pätkätöistä kertyy lomaa. Vanha hämärältä kalskahtanut maine on taaksejäänyttä elämää, kun kaikki on tehty täysin läpinäkyväksi, Petri Heinola on huomannut.

Myös Jukka-Pekka Annalan mukaan työlainsäädännön ja työehtosopimusten tunteminen on tätä nykyä elinehto alalla.


– Asiantuntijuuden vaatimus on kasvanut. Lisäksi meiltä halutaan apua henkilöstön kehittämiseen, hän toteaa.

Työtä elämäntilanteen mukaan

Hyvä henkilöstöalan yritys on työnantaja, joka maksaa palkat ja kaikki lakisääteiset maksut mallikelpoisesti sekä pitää huolta työntekijöidensä hyvinvoinnista. 


– Luotettavuus on työntekijöille on tärkeää. Asiakasyritys määrittää palkan, jonka maksamme vallitsevan työehtosopimuksen mukaan pilkulleen oikein palkkapäivänä.

Lisäksi tehtävänämme on huolehtia, että työntekijöillä on hyvät työvälineet. Työturvallisuus on tärkeä asia, Jukka-Pekka Annala huomauttaa.


– Yrittäjät saavat meiltä hyvän työntekijän, kun pidämme riman korkealla ja työtekijämme tyytyväisinä. Mainion työyhteisömme ansiosta saamme helposti asiakasyrityksiimme työntekijöitä. Kun meille soittaa aamulla, voimme nopeimmillaan täyttää paikan ruokatuntiin mennessä.

Henkilöstöpalvelualan työntekijöille on myös tärkeää, että työtä riittää.


– Jos työntekijät ovat aktiivisia ja pitävät meidät ajan tasalla, uusi työ alkaa heti kun edellinen loppuu, Annala kertoo.

Kommentit
Jätä Vastaus