Seikkailu lujittaa yhteishengen

Tunnetko työkaverisi? Useimmille saattaa tulla tenkkapoo vastaan, kun kysymystä aletaan oikein pohtimalla pohtimaan. Yksi keino päästä kurkistamaan hieman työporukan oikeisiin kasvoihin on lähteä yhdessä luontoon.

Tunnetko työkaverisi? Useimmille saattaa tulla tenkkapoo vastaan, kun kysymystä aletaan oikein pohtimalla pohtimaan. Tosiasia on, että käyttäydymme töissä työroolimme mukaan ja se saattaa olla hyvin erilainen kuin millainen kotona kukkaan puhkeava minämme on. Yksi keino päästä kurkistamaan hieman työporukan oikeisiin kasvoihin on lähteä yhdessä luontoon.

Työpaikkojen tykypäivistä voidaan olla montaa mieltä. Jotkut pitävät niitä huuhaana, kun taas toisten mielestä ne ovat tärkeitä työpaikalla jaksamisen kannalta. Ohjelmapalveluyritys Eventure Oy:n toimitusjohtaja KIM KÄRKKÄINEN on useaan otteeseen omin silmin nähnyt, miten yhteinen toimintapäivä on synnyttänyt työporukan sisällä uudenlaisia tapoja kohdata ne ihmiset, joiden kanssa puurretaan hommia.

– Tykypäivinä näkee sen, miten ihmiset niissä tutustuvat toisiinsa ihan uudella tavalla. Töissä on työroolit ja työminät, jotka ovat syntyneet siinä ympäristössä. Mutta kun päästään irti työmaailmasta ja tehdään yhdessä jotain aivan muuta, niin tiimin hiljaisin puurtaja saattaakin yhtäkkiä ottaa tiimitehtävässä johtajan roolin, keksiä ratkaisun ja päästä loistamaan.

Tulitaiteesta uusi 
kipinä työporukkaan

Eventure Oy on ohjelmapalveluyritys, joka perustettiin vuonna 2005. Sen tarkoitus on tarjota perinteisiä ohjelmapalveluja, mutta tykykonkareille on kehitelty myös uudenlaista luonnossa liikkumista. Asiaan vihkiytymättömälle Eventuren ohjelmatarjonta vaikuttaa normaalia extrememmältä, mukaan mahtuu niin tulijonglöörausta, puhallusputkiammuntaa kuin pelastuspuku-uintiakin. Kim Kärkkäisen mielestä nämä lajit eivät silti ole mitenkään liian extremeä.

– Me emme itse näe näitä meidän juttujamme liian extremenä. Mutta sepä juuri, ulkopuolinen ihminen varmasti kokee jotkut ohjelmistamme aika villeinä. Nämä kaikki aktiviteetit ovat sellaisia, että niihin voi osallistua kuka vaan, mitään erityistaitoja tai kuntoa ei niihin tarvita. Mutta me etsitään repertuaariimme tarkoituksella erilaisia juttuja. On olemassa ihmisiä, jotka ovat olleet mukana yritysmaailmassa kymmeniä vuosia ja kun seitsemättä kertaa ampuu jousella ja kymmenettä kertaa tekee tiimiohjelmia, niin usein sitä haluaa kokeilla jotain erilaista.

Kärkkäinen on kuitenkin huomannut, että extreme saattaa olla aivan jotain muuta kuin kalliokiipeilyä tai koskenlaskua. Ihan perinteinen luonnossa liikkuminen, pilkkiminen ja nuotiolla nokipannukahvien juominen saattaa olla toimistoituneelle ihmiselle uutta ja mullistavaa.

– Nykypäivän ihminen on kallistunut yhä enemmän ja enemmän citymaailmaan. Extremen vaikutelma voikin muodostua siitä, että umpimetsässä ei enää olekaan tienviittoja ja neonvaloja neuvomassa mihin mennään ja mitä tehdään.

Yhteishengen merkitys korostuu taantumassa

Taantuma-aika näkyy ohjelmapalveluidenkin tarjonnan suosiossa. Kärkkäisen mukaan selkein merkki on se, että työpaikan virkistyspäivät karsitaan pois, kun menoista vähennetään ne ei niin tarpeelliset asiat. Mutta toisaalta tykytoimintaa käytetään taantuman aikana myös tulehtuneiden välien rauhoittamiseksi

– Meille on tullut toisaalta myös tilauksia, joissa irtisanomisien jälkeen on haluttu tykytoiminnalla parantaa työpaikan ilmapiiriä. Yrityksiin tarvitaan tällaisia tiimipäiviä, joiden avulla työporukka hitsautuu taas yhteen ja työt lähtevät taas rullaamaan mukavammissa merkeissä, arvelee Kim Kärkkäinen.

Myös työntekijöiden uudelleensijoittelussa tykypäivä saattavaa edesauttaa uusien työporukoiden yhteistyötä.

– Kun työpaikoilla pakat menevät sekaisin ja syntyy uusia työtiimejä, voivat tällaiset yhteiset seikkailut auttaa ihmisiä löytämään toimistossakin helpommin toisensa, ja se heijastuu työilmapiiriinkin. Tällaisina aikoina on hyvä, että saadaan yhteisiä mukavia kokemuksia.

Kommentit
Jätä Vastaus