Tekes neuvoo ja avustaa yrityksiä

Kun yrityksellä on hallussaan liiketoiminnallinen idea, sen kannattaa olla yhteydessä Tekesissä työskenteleviin eri alueiden asiantuntijoihin tai sitten testata liiketoiminnan rahoitusmahdollisuutta Internetissä olevasta tunnustelupalvelusta.

– Sen kautta yritys saa nopeasti Tekesiltä palautteen siitä, onko yritysidea sellainen, jonka voidaan Tekesin puitteissa olevan rahoituskelpoisen, kertoo asiasta teknologia-asiantuntija Mika Sievi-Korte.

Mika Sievi-Korte kannustaa yrityksiä testaamaan liiketoimintansa rahoitusmahdollisuuksia Internetin tunnustelupalvelusta tai ottamaan yhteyttä Tekesissä työskenteleviin asiantuntijoihin.

Kaikki maassamme toimivat yritykset ovat Tekesin rahoitukselle potentiaalisia yrityksiä. Tekesin myöntämän rahoituksen avulla yritys pystyy ottamaan isomman toimintaloikan eteenpäin, ja myös kansainvälistyminen nähtäisiin mielellään osaksi avustusta saavan yrityksen kehittymistä. Varsinainen avustus maksetaan puolivuosittain toteutuneiden kustannusten tahdissa. Aiheen osalta Sievi-Korte nostaa esiin termin kehittämispolku.

– Siinä yrityksellä täytyy olla liiketoimintasuunnitelman kautta iso kuva selvillä. Ketkä ovat näkyvissä olevia asiakkaita, mihin yritys tähtää, ja miten se sinne pääsee. Sekin tulee muistaa, että Tekes on projektirahoittaja, ja rahoitamme tavoitteeseen johtavia projekteja. Ensin kyseessä voi olla alkurahoitus, ja jos se toimii, niin sitten voi alkaa seuraava rahoitus. Ja käytännössä yrityksen osoitettavissa olevan omarahoituksen suuruuden pitäisi olla vähintään 50 prosenttia.

Kommentit
Jätä Vastaus