Työelämässä tarvitaan liikettä, luovuutta ja muutosta

Suomen koripallomaajoukkueen, Susijengin, päävalmentaja Henrik Dettmann palkittiin tammikuussa Suomen Urheilugaalassa vuoden valmentajana, ja Susijengi puolestaan vuoden 2013 parhaana joukkueena.

Henrik Dettmannin valmennusfilosofia on jalostunut vuosikymmenten aikana. Maajoukkueen menestymisen myötä hänen näkemyksensä ihmisten johtamisesta on saavuttanut kiinnostusta myös liike-elämässä, sillä urheiluvalmennuksesta voidaan osoittaa työelämään kohdennettavina aiheina esimerkiksi ihmisten kontrollointi, luottamus ja epäily.

– Jo noin kaksikymmentä vuotta sitten luin Francis Fukuyaman kirjan luottamuksesta, ja siinä yhtenä perusviestinä oli se, että työelämään syntyy koko ajan lisää kontrollivälineitä. Yksittäisen henkilön tekemisen kannalta kontrolli vaikea asia, sillä ihminen on vapaana parhaimmillaan. Kun ihminen löytää työssä oman roolinsa, kuten pelaajat koripallossa, niin silloin hän pystyy hyödyntämään ominaisuuksiaan parhaiten, luonnehtii Dettmann.

henrikdettmann

”Tulevaisuudessa tarvitaan erityisesti luovuutta maailmassa uutena kohdattaviin asioihin, sillä yhä enemmän tulee vastaan ennalta arvaamattomia tilanteita”, pohtii Henrik Dettmann tulevaisuuden asettamista haasteista.

Erääksi keskeiseksi työelämän perusongelmaksi saattaa osoittautua henkilöiden mukanaan kantama ihmiskäsitys, siis se, millaisella maailmankuvalla ihmiset elävät elämäänsä itseään ja muita kohtaan.

– Monet saattavat tietämättään ajautua tilanteeseen, jossa he eivät joudu pohtimaan tätä asiaa. Työelämässä ihminen palkataan täyttämään jokin rooli työpaikalle, mutta sitten käsityksiä hänestä ihmisenä aletaan verrata toisiin ihmisiin. Esimerkiksi koripallossa ei koskaan saa verrata kahta pelaajaa toisiinsa. Se olisi epäreilua, sillä jokainen henkilö on ainutlaatuinen.

Aikaisemmin elämä oli enemmän ihmisten omassa hallussa, mutta nykyään hallintaa ei siinä määrin enää ole.

– Nyt olemme koko ajan riippuvaisempia toisista ihmisistä. Tässä aiheessa näen koripallon loistavana elementtinä. Koripallossa kenenkään ei tarvitse kontrolloida tekemisiään, niin silloin syntyy uusia kokemuksia leikillisyyden ympäristössä. Valmentamisen näkökulmasta katsottuna olisi tyhmää poistaa leikin elementti, jota kuitenkin silloin tällöin tehdään johtuen vallan tarpeesta.

Kommentit
Jätä Vastaus