Ajan Lukko – palvelevaa turvatekniikkaa

ILMOITUS


Ajan Lukko Oy on täyden palvelun turvaosaaja ja turvaurakoitsija yli 40 vuoden kokemuksella.

Kulkemista voidaan seurata ja rajoittaa lukitus- ja kameravalvontaratkaisuilla

– Nykyiset elektroniset lukitusjärjestelmät ovat tulleet markkinoille korvaamaan mekaanisia avainratkaisuja ja myös perinteisiä kulunvalvontajärjestelmiä. Esimerkiksi kadonnut yleisavain voidaan poistaa järjestelmästä ja vaihtaa uuteen nopeasti ja edullisesti verrattuna mekaaniseen järjestelmään, jossa avaimen kadotessa pitäisi uusia kaikki lukot. Avaimen sisällä on ohjelmoitava siru, ja se toimii kulkutunnisteena. Avainta voidaan ohjelmoida siihen tarkoitetulla ohjelmistolla, ja avainten valmistus on nopeaa, ja sen voi tehdä vaikka itse.

Uusien avainten kulkuoikeutta voidaan myös rajoittaa sopimaan vain haluttuna aikoina, ja kulkutapahtumista voidaan hakea kulkurekisteri, eli tieto kuka kulki, milloin ja mistä ovesta. Mikäli tarve on vain seurata ja rajoittaa kulkemista ja mikäli arvostetaan lukituksen pitkää elinkaarta, joustavuutta ja edullista ylläpitokustannusta, kannattaa valita tuotteeksi esim. kotimainen, omavoimainen iLOQ lukitusjärjestelmä. Elektroniset lukitus- ja avainjärjestelmät on helppo asentaa nykyisiin mekaanisiin lukkoihin, sähkölukitusta ei tarvita. Mikäli kuitenkin on tarvetta edellisen lisäksi valvoa ovien lukitustilaa ja saada auki jääneistä ovista tieto esim. vartiointiliikkeeseen, tai mikäli ovia halutaan ohjata auki ja kiinni etänä, on perinteinen kaapeloitava kulunvalvontajärjestelmä silloin oikea ratkaisu, kertoo aiheesta toimitusjohtaja Ari Karjalainen.

 

Elektroniset lukitus järjestelmät ovat pääsääntöisesti huoltovapaita

– Lukkojen avainpesien puhtaudesta ja mikäli avaimissa on vaihdettavia paristoja, niiden toimintakunnosta tulee huolehtia. Ovissa on paljon liikkuvia osia kuten sähkölukkoja ja ovien sisällä olevia ovikaapeleita, valvontakoskettimia, ovikoneistoja, ovensulkijoita, vetimiä, saranoita, vääntönuppeja, painikkeita ja avauspuomeja. osastoivien ovien automaattisesta sulkeutumisesta ja salpautumisesta palotilanteissa tulee huolehtia kuin myös lukitusjärjestelmien keskus- ja ohjauslaitteiden akkuvarmennuksen kunnosta. Oviautomatiikalla varustettujen ovien ovikoneistot vaativat ennakkohuoltoa käyttötaajuuden mukaan. Uusi tekniikka tuo mukanaan myös laitteiden huoltotarpeen ja asianmukaisen koulutuksen. Ihminen on usein se heikoin lenkki turvallisuusasioissa.

Turvallisuuden edistäminen työpaikoilla

Turvasuojauksessa yritykset voivat edetä perustasolta kohti kattavampaa, käyttäjäystävällisempää turvallisuutta. Perustasolla on käyttö- ja varmuuslukitus, avainhallinta manuaalisella kirjanpidolla tai avainhallintaohjelmistolla, aidat, portit, valaistus ja ikkunasuojaus. Seuraavalla tasolla on mm. palovaroitin ja -ilmoitinjärjestelmät, hälytysjärjestelmät, kameravalvonta, kulunvalvonta ja vartiointipalvelut, ovi- ja porttiautomatiikka erilaisine etäohjauksineen. Kun liikutaan korkeimmalla turvallisuustasolla, on kiinnitettävä huomiota ohjeistuksiin ja ohjeiden noudattamiseen ja toimintatapoihin, erilaisiin tunnistautumisjärjestelmiin, kuten biometrinen tunnistus ja erilaiset grafiikkaohjelmistot ja valvomopalvelut sekä erilaisten järjestelmien yhteensovittaminen koulutuksineen. Turvallisuushankinnat on syytä suunnitella siten, että turvallisuus on koko ajan vakuutusyhtiöiden ohjeistuksen mukainen, näin varmistutaan myös siitä, että vahingon sattuessa saadaan vakuutussopimuksen mukainen korvaus. Mikäli turvallisuus ei ole ollut ohjeistuksen mukaisesti suoritettu, voidaan korvaus evätä tai korvaus saadaan vain osittain, Ari Karjalainen kertoo. 

 

Avainten hallinta

Jos yrityksellä ei ole tietoa avaimien haltijoista, niin silloin voi olla tarpeellista uusia koko lukitusjärjestelmä. Samalla päivitetään avaintenhallintatapa.

– Isommissa organisaatioissa missä avaimia on paljon, kannattaa hankkia avainhallintaohjelmisto ja huolehtia siitä, että avainten säilytys on asianmukaisesti hoidettu. Ajan Lukko tarjoaa tähän nykypäivän ratkaisut ja antaa käyttäjäkoulutuksen. Avainten hallinta voidaan myös ulkoistaa – pelisäännöistä voidaan sopia vapaasti, ja ne kirjataan toimintaohjeeksi. Hyvin hoidettu avaintenhallinta kertoo mitä avaimia henkilöllä on ja mihin niillä pääsee. Kaikista avaimista ja kulkutunnisteista on kuittauslomakkeet, ja kulkuoikeudet voidaan tarkistaa ohjelmasta nopeasti. kadonneista avaimia saadaan raportit, joiden perusteella voidaan päättä jatkotoimenpiteistä, Ari Karjalainen kertoo.

 

Keskustelu yritysasiakkaiden turvaratkaisusta käynnistyy Ajan Lukko Oy:n ammattilaisten tekemästä ehdotuksesta.

– Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – tämä pätee meidän alalla. Luotettava kumppani osaa kertoa oikeat vaihtoehdot ja auttaa tarpeiden kartoituksen kautta löytämään oikeat ratkaisut, eri vaihtoehtoja on nykyisin hyvin tarjolla. Konsultoinnin ja suunnittelun kautta haetaan oikea ratkaisu, joka tarjotaan, asennetaan ja projektoidaan. Sen jälkeen annetaan tarvittavat koulutukset ja käytönopastukset ja dokumentoidaan hankittu järjestelmä ylläpitoa varten. Tehtäviimme kuuluu myös opettaa asiakasyrityksille kokonaisturvallisuusratkaisuiden merkitys osana liiketoimintaa. Olemme kouluttaneet turvallisuutta myös eri oppilaitoksissa ja työ jatkuu.

 

TURVAKSI®-palvelut yritysturvallisuuteen

Ajan Lukon rekisteröimän ainutlaatuisen TURVAKSI® -palvelun. Siinä haetaan yrityskohtaisen turvallisuuskartoituksen ja yrityksen turvallisuustavoitteiden ja tarpeiden kautta oikeaa kokonaisratkaisua. Hankinnat budjetoidaan tarvittaessa useammalle vuodelle oikeassa hankintajärjestyksessä. 

– Palvelussa yritykset saavat käyttöönsä järjestelmäkohtaisen, säännöllisen huolto-ohjelman, tarkan dokumentoinnin, havaittujen vikojen raportoinnin ja korjauksen sekä kohteiden etähallinnoinnin ja manageerauksen, luonnehtii Ari Karjalainen.

Etähallinnoinnissa asiakasyritys pystyy hoitamaan kaikkia turvallisuusasioitaan TURVAKSI® portaalin kautta.

– Portaalista löytyvät kiinteistöturvallisuuden sovellukset ja dokumentit yhdestä paikasta, ja asiakas voi kirjautua hallintajärjestelmään helposti kuvakkeiden kautta. 

www.ajanlukko.fi

Tammelan puistokatu 29

33500 Tampere

p. (03) 254 1600

asiakaspalvelu@ajanlukko.fi

Kommentit