Maastoautosafareita ja erämaaelämyksiä Laipanmaassa

ILMOITUS

Maastoautosafareihin ja eräseikkailuihin erikoistunut Pro Fantasy Safari Oy on tarjonnut matkailuelämyksiä ja virkistyspäiviä niin suomalaisille kuin kansainvälisille asiakkailleen Laipanmaan erämaa-alueella jo vuodesta 1999 asti. Luonto tarjoaa vaihtoehtoja monenlaiseen hauskaan puuhaan niin extremeä kuin rentoutumista kaipaaville.

Elämyspalveluyrittäjä Matti Penttilä hankki ensimmäiset maastoautonsa aikanaan ensin omaksi iloksi veljensä kanssa. Kiinnostuksen ja kyselyiden kasvaessa hän päätyi perustamaan Off Road -maastoautosafareita järjestävän Pro Fantasy Safari Oy:n, joka tarjoaa nykyään paljon muitakin luontoelämyspalveluita Laipanmaan erämaa-alueella kaakkoisella Pirkanmaalla. Osa asiakkaista haluaa erävaellukselle, laskeutua alas pystysuoraa kallioseinää pitkin tai meloa erämaajärvellä. 

– Luksuksen ystävät vuokraavat kokous- tai lomakäyttöön vuonna 2013 valmistuneen viiden tähden huvilan. 

Adrenaliini virtaa ja nauru raikaa

Maastoautosafareille lähdetään ympäri vuoden säällä kuin säällä, ja asiakkaiden toiveita kuunnellen.

– Pääsääntöisesti safareille osallistuu noin kymmenen hengen ryhmiä, ja kolmekymmentä alkaa olla maksimimäärä yhdelle safarille, Penttilä kertoo.

Metsämaasto vaihtelee safarin edetessä ala- ja ylämäistä kallioon ja suohon. Myös autoissa on eroja, ja niitä vaihdellaan safarin aikana, jotta osallistujat pääsevät kokemaan erilaisia ajotuntumia.

– Haastavimmissa autoissa ei ole ohjaustehostinta eikä nokkaa, ja niissä istutaan ihan edessä etupyörien päällä. Kun nokka lähtee putoamaan alamäkeen, pelottaa se hieman vielä tällaista kaiken kokenutta maastoautoilijaakin, Penttilä kuvailee.

Tarkoitukseen varustelluilla maastoautoilla metsässä liikkuminen on kuitenkin täysin turvallista, ja tunnelmat vaihtelevat safarilla jännityksestä voitonriemuun.

– Mukana on aina yhdestä kahteen apuohjaajaa, eikä onnettomuuksia ole sattunut kertaakaan. Autot kyllä hajoavat, mutta ihmisille ei käy kuinkaan. Esteistä selviäminen ja pelkojen voittaminen on osa lajin viehätystä.

Safarilla vedetään kirjaimellisesti yhtä köyttä, kun autoja päästään välillä työntämään mäkeä ylös tai vetämään pois suosta.

– Toisten kommelluksille on myös hauska nauraa, jos auto jää jumiin tai osuu puuhun.

Aito luonto on itsessään elämys

Jokainen safari räätälöidään asiakkaan toiveiden perusteella, oli kyse sitten pikaisesta virkistysreissusta tai neljän päivän suursafarista.
– Suosituin safari sisältää tervetulokahvit, turvakoulutuksen, maastoautoilua, ampumiskilpailun ja eräruokailun hirsilaavulla. Saunomis- ja majoitusvaihtoehtoja on useita.

Monelle jo luonto itsessään on safariyrittäjän mukaan elämys, kun kaupungin äänet ja hajavalo puuttuvat. Ja koska ollaan oikeassa metsässä, voi auton ikkunoista nähdä ja kuvata varsinkin peuroja ja hirviä, ehkä huuhkajia ja ilveksiäkin.

– Eläimet ovat tottuneet metsäkoneisiin, eivätkä pelkää autoissa olevia ihmisiä.

Matti Penttilä
Puh. 0500 237 369

Penttiläntie 21
36840 Pohja

www.profantasysafari.com

Kommentit