Tyky-päivä virkistää ja kehittää osaamista

Teatterimiekkailua ja laivamatkailua

Tyky-toiminnan tavoitteita ovat työn ja työympäristön kehittäminen, työyhteisön ja työorganisaation toiminnan parantaminen, työntekijöiden terveyden edistäminen sekä ammatillisen osaamisen kehittäminen.

Työterveyshuoltolaki edellyttää, että työnantaja järjestää työntekijöilleen työkykyä ylläpitävää toimintaa. Tyky-toiminta ja sen suunnittelu on yhteistyötä, johon osallistuvat työterveyshuolto, työsuojeluorganisaatio, linjajohto, henkilöstöhallinto sekä henkilöstö.

Osana tyky-toimintaan kuuluvat töiden uudelleen organisointi ja työtehtävien kehittäminen, työergonomian parantaminen, työaikamuutokset (osa-aikatyö, osa-aikaeläke, vaihto yötyöstä päivätyöhön), esimiesvalmennus, työnohjaus, ikäohjelmat sekä Kelan osittain maksama kuntoutus.

Tyky-toimintaa ovat myös erilaiset työnantajan järjestämät liikuntamuodot: taukojumppa, liikuntasetelit, kuntosali tai työyhteisön yhteinen liikunta- ja virkistyspäivä. Tyky-päivän viettämiseen on yllin kyllin mahdollisuuksia, mutta parhaimmillaan tyky-päivä kohottaa työyhteisön yhteishenkeä, edistää työssä jaksamista ja kehittää työntekijän henkilökohtaista osaamista.

Tyky-päivä teatterin maailmassa

Suomen Teatteriopisto ja Tampereen Komediateatteri ovat tarjonneet yli 20 vuoden ajan erilaisia tyky-paketteja. Koulutuspakettien avulla kehitetään ryhmähenkeä ja annetaan valmiuksia esiintymis- ja vuorovaikutustilanteisiin teatterin ja draaman keinoin.

Työelämässä joudutaan päivittäin puhumaan yleisölle tai ollaan vuorovaikutuksessa asiakkaiden ja kollegoiden kanssa, näyttelijä, KM Panu Raipia kertoo.

– Jännittäminen näissä tilanteissa on täysin luonnollista ja se johtuu pääsääntöisesti mokaamisen pelosta.

Teatterin tyky-työpajoissa pureudutaan esiintymistilanteisiin improvisaation keinoin ammattinäyttelijöiden opastuksella.

Kaikkein antoisimpia tilanteita työpajoissa ovat olleet juuri mokat, Panu Raipia jatkaa.

– Kun joku mokaa heti alussa, tunnelma vapautuu ja päästään työstämään tilannetta tuoreeltaan. Esiintymistaidon ydin on suoda itselleen mahdollisuus mokata. Ei maailma siihen kaadu. Improvisaation avulla opimme pääsemään mokista yli ja palauttamaan itseluottamuksen vuorovaikutustilanteessa.

Suomen Teatteriopiston tyky-koulutuspakettien aikataulut ja opetustuokioiden sisällöt kootaan asiakkaan toiveiden mukaan. Ihanteellinen ryhmäkoko on vähintään 6–10 henkilöä. Jos työpaikalta osallistuu suurempi ryhmä, kouluttajien määrää lisätään ja työpajat toteutetaan kiertopisteperiaatteella. Työpajan aiheena voi olla esimerkiksi vuorovaikutustaidot, ryhmien ohjaaminen, ilmaisu- ja esiintymistaito, improvisaatioteatteri, käsikirjoittaminen, luova kirjoittaminen, tanssi, teatterimiekkailu yms.

Panu Raipian mukaan tyky-työpajat ovat toiminnallista tekemistä näyttelijäntyön keinoin.

– Meillä kukaan ei varmasti ole enää kipsissä päivän päätteeksi.

Suomen Teatteriopiston tyky-koulutuksiin saadaan yhdistettyä kahvitukset, lounaat ja päivälliset tarpeen mukaan. Tyky-päivä voi päättyä vaikkapa juhlalliseen illalliseen ja teatteriesitykseen Tampereen Komediateatterissa. Ruokapalveluista vastaa Loretta Pietilä Juhlatalon Ravintoloista.

– Jos aikataulu ei jostain syystä riitä varsinaiseen työpajatyöskentelyyn, voidaan tyky-tilaisuus rakentaa vaikkapa näyttelijätapaamiseksi lounaan ympärille, jolloin muutama näyttelijä kertoo omasta työstään ja samalla nautitaan hyvästä ruoasta, Loretta Pietilä vinkkaa.

Järvimaisema rauhoittaa

Tampere sijaitsee kauniiden suurten järvien välisellä kannaksella. Pyhäjärvi ja Näsijärvi antavat mainiot maisemat viettää tyky-päivää. Hopealinjat tarjoaa risteilypaketteja molemmilla järvillä aina Hämeenlinnaan ja Virroille saakka.

Hopealinjat on Suomen Hopealinja Oy:n ja Runoilijan tie Oy:n yhteinen järvimatkailuun keskittynyt laivayhtiö ja Suomen suurin sisävesivarustamo, joka liikennöi Näsijärvellä, Pyhäjärvellä sekä Vanajavedellä. Hopealinjat tarjoaa reittimatkoja, risteilyjä sekä ravintolapalveluita yksityisille asiakkaille, ryhmille sekä yrityksille.

Yksinkertaisimmillaan tyky-päivä Hopealinjoilla voi olla risteily, jolla nautitaan Pyhäjärven kauniista järvimaisemista ja hyvästä ruoasta.

– Rentoutuminen alkaa saman tien, kun laiva irtoaa laiturista, kertoo Hopealinjojen yritysmyynnistä vastaava Auri Ollanketo.

– Lähtö lounas-, päivä- tai iltaristeilyille tapahtuu helposti aivan kaupungin keskustasta Laukontorin satamasta.

Hopealinjalla on kesäisin säännöllinen reittiliikenne Viikinsaareen, joka sijaitsee Pyhäjärvessä vajaan puolen tunnin laivamatkan päässä. Viikinsaaressa voidaan järjestää erilaisia tyky-paketteja, joihin sisältyy laivamatkat, ruokailu saaren ravintolassa, kahvitukset sekä vaihtoehtoisia hyvinvointiakviteetteja asiakkaan toiveiden mukaan. Tyky-päivän sisältönä voi olla esimerkiksi selkäjumppaa, kuplapalloa, metsämindfullness-hetki sekä erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten flyboard-lennätyksiä, järvikelluntaa ja vesijettiajeluita.

– Rantasaunamme kylpypaljuineen on luonnollisesti varattavissa, Auri Ollanketo jatkaa.

Hopealinjojen yhteistyökumppaniverkoston kautta voi tilata myös asiantuntijoita pitämään erilaisia hyvinvointi- ja inspiraatioluentoja. Tyky-päivään voi yhdistää vaikkapa Viikinsaaren kesäteatterin esityksen. Kesän 2018 näytelmänä esitetään Aatamin puvussa ja vähän Eevankin -musiikkikomedia.

Laukontorin satamasta laivat kulkevat erilaisten risteilyjen lisäksi Viikinsaareen, Laukon Kartanoon sekä Hämeenlinnaan. Tampereelta Mustanlahden satamasta liikennöidään Ruoveden kautta Virroille historiallisella yli satavuotiaalla höyrylaiva Tarjanteella.

Hämeenlinnassa voi valita risteilyn tai laivamatkan Visavuoreen, Aulangolle, Lepaan viinitilalle tai Petäykseen. Reiteillä on useita välisatamia, joista matkustajat voivat nousta kyytiin tai jäädä pois, joten laivamatkan voi suunnitella joustavasti omien tarpeiden mukaan.

Liikunta- ja kulttuurisetelit

Työyhteisöjen yhteisiä liikunta- ja virkistyspäiviä järjestetään yleensä vain muutaman kerran vuodessa. Aktivoidakseen työntekijöidensä liikunta- ja kulttuuriharrastuksia ympäri vuoden, monet työnantajat tarjoavat työsuhde-etuna liikunta- ja kulttuuriseteleitä. Seteleillä voi maksaa kuntosali- ja muita liikuntapalveluita tai lunastaa pääsylippuja viihde- ja kulttuuritapahtumiin.

Työnantaja voi tarjota verovapaasti liikunta- ja kulttuuriseteleitä yhteensä 400 euron arvosta per työntekijä per kalenterivuosi. Summa on työnantajan maksama osuus, ja työntekijältä voidaan periä tämän lisäksi omavastuuosuus. Etu on henkilökohtainen, ja maksuvälineillä voi maksaa vain verottajan määrittelemiä kulttuuripalveluita sekä aktiivisia liikuntapalveluita.

Noin 87 prosenttia yrityksistä tarjoaa henkilöstölleen liikunta- ja kulttuurietua tavalla tai toisella. Kyseessä voi olla sopimus paikallisen liikuntakeskuksen kanssa, yrityksen oma kuntosali, ohjattu työpaikkaliikunta, säännöllinen kulttuurikerhotoiminta tai työsuhde-etuna tarjottavat liikunta- ja kulttuurisetelit.

Tyky-toiminta tukee koko yrityksen menestystä

EU:n tutkimusten mukaan terveyttä edistävästä työympäristöstä ja työntekijöiden oman terveyden hallintaa koskevan tietämyksen ja taitojen parantamisesta on hyötyä sekä työntekijöille että yritykselle. Niiden avulla voidaan saada aikaan positiivisia muutoksia, jotka tukevat koko yrityksen menestystä:

> Terveys ja hyvinvointi paranevat.
> Poissaolot ja työntekijöiden vaihtuvuus vähenevät.
> Terveyshuolto- ja vakuutuskustannukset pienenevät.
> Yhteishenki paranee.
> Työmoraali ja -ilmapiiri kohenevat.
> Tuottavuus ja suorituskyky paranevat.
> Yrityksen imago paranee.

Tyky-toiminnan hyödyt työntekijöiden kannalta:

> Terveys ja hyvinvointi paranevat.
> Työtyytyväisyys paranee.
> Stressi vähenee ja stressinsietokyky vahvistuu.
> Omasta terveydestä ollaan tietoisempia, ja siitä osataan huolehtia paremmin.

Lähde: EU-OSHA

Teksti: Mikko Reinikka
Kuva: Tyler Olson | Dreamstime.com

Kommentit