Firman pikkujoulut – uhka vai mahdollisuus?

Pikkujouluista tulee ensimmäisenä helposti mieleen pahamaineiset vuosijuhlat, joissa sattuu ja tapahtuu. Toinen kauhuskenaario muodostuu tylsistä pukujuhlista, joissa pönötetään vaivaantuneena ravintolapöydän ympärillä. Pikkujoulujen ei tarvitse olla kumpaakaan näistä, sillä avain onnistuneiden juhlien järjestämiseen on rohkeus kokeilla jotain uutta.

Pikkujoulukulttuuri on kehittynyt kauas perinteisistä puurojuhlista, mitä ne ovat alun perin olleet. Puurojuhlien tilalle on tullut ravintolaillallisia, teatteriesityksiä ja laivareissuja, joiden suosio kuitenkin on laskenut vuosien varrella.

Teatteri on hankala paikka kollegoiden kanssa seurustelulle, ja risteilyllä puolestaan joukko hajaantuu turhankin helposti eri seurueisiin pakollisten muodollisuuksien jälkeen, mikä vesittää idean työporukan yhteisestä ajasta. Pikkujouluihin kaivataan enenevissä määrin erilaisia aktiviteettejä, yhdessäoloa ja mahdollisuutta tutustua toisiin.

– Viime vuosina pikkujouluilta on haluttu selvästi enemmän yhdessäoloa ja osallistavaa toimintaa. Oma huomioni on, että nykyään halutaan enemmän tehdä ja olla porukalla, kertoo tapahtumatuottaja Marco Äijälä yli 20 vuoden kokemuksella erilaisten tapahtumien ja juhlien järjestämisestä.

– Yhdessäolon lisäksi nykyään halutaan huomioida henkilökuntaa enemmän ja järjestää ohjelmaa, missä porukka tutustuu toisiinsa, Äijälä sanoo.

Kokeile rohkeasti uusia aktiviteetteja

Pikkujouluja on yhtä monenlaisia kuin järjestäjiäkin. Ensimmäisenä voikin pohtia, olisiko jokin perinteisestä poikkeava aktiviteetti tai ruokatarjoilu paikallaan vaihtelun vuoksi. Juhlista voi ja saa tehdä firman itsensä näköiset, oli toiveissa sitten teemajuhlat tai extreme-aktiviteetteja.

– Olen huomannut, että samoja teemoja kierrätetään aika hyvin. Casino, salakapakat, villi länsi, rantateema ja eri vuosikymmenten teemat pitävät pintansa vuodesta toiseen.

Esiintyjät tuovat mukavaa vaihtelua juhliin, ja esimerkiksi bändi tai stand up -koomikko voikin olla hyvä ohjelmanumero viihdepuoleen tai tunnelman luomiseen. Myös erilaiset peli-illat ovat suosittuja.

– Joskus halutaan bändin sijasta vuokrata muutama pelilaite. Peliteema kulkee käsi kädessä osallistavan ohjelman kanssa. Esimerkiksi miesvoittoisessa yrityksessä saatetaan tietää, että kukaan ei halua tanssia tai pukea hassuja vaatteita, niin sitten voidaan pelata.

Aktiivista tekemistä kaipaaville pikkujoulujen viettäjille voi miettiä ohjelmanumeroita, joihin osallistutaan itse. Erilaiset extreme-aktiviteetit, kuten seinäkiipeily, jousiammunta, lasersota, mikroautoilu ja pakohuoneet ovat jännittäviä ja hauskoja lajeja, joihin on mukava osallistua porukalla ja ottaa yhteisestä tekemisestä kaikki ilo irti.

Vaihtelua voidaan hakea myös järjestämällä kurssihenkisiä iltamia. Esimerkiksi erilaiset sushikurssit, raakasuklaakurssit, kokkailut opetuskeittiössä, kuten myös kahvin ystävien baristakurssit ovat hyviä vaihtoehtoja, joissa oppii uutta samalla kun pitää työkavereiden kanssa hauskaa.

– Yleisimmät toiveet, joita asiakkailta saamme, liittyvät esiintyjiin, erilaisiin teemoihin ja viihdelaitteisiin, Äijälä kertoo.

– DJ-kulttuuri ja karaoke ovat kasvattaneet suosiotaan. Monissa tilaisuuksissa ei ole minkäänlaista bändiä, vaan DJ hoitaa musiikin, ja karaokessa ihmiset pääsevät osallistumaan itse.

Vaihtelua joulupöytään

Jouluruoat kinkkuineen, laatikoineen ja rosolleineen ovat taatusti tuttuja kaikille. Joulun aikaan näitä kuitenkin tarjoillaan monessa paikassa, todennäköisesti ainakin kotona, sukulaisten luona ja ehkä myös työpaikkaruokalassa. Vaikka jouluruoasta nauttisikin, liika voi olla liikaa.

– Jouluruokien suosio on ollut hiipumassa pikkujoulukulttuurista jo kymmenisen vuotta. Usein järjestetään teemajuhlia, ja ruoka valitaan teeman mukaan, Äijälä kertoo.

– Paristakymmenistä pikkujouluista vain noin viidessä on jouluruokaa tarjolla.
Ruokailu voidaan järjestää esimerkiksi valitun teeman mukaan, tai mallia voi ottaa myös muiden maiden jouluisista perinneruoista.

Esimerkiksi Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa kinkun sijasta tarjoillaan täytettyä kalkkunaa, ja italialainen joulupöytä koostuu erilaisista merenelävistä ja kalaruoista. Maailmalta löytyykin mitä moninaisempia vaihtoehtoja pikkujoulupöytään. Ruokapuolta suunniteltaessa on tärkeää muistaa huomioida osallistujien mahdolliset allergiat ja erikoisruokavaliot.

Kannusta kohtuukäyttöön

Alkoholin liiallinen nauttiminen on pikkujouluissa yleistä, minkä vuoksi alkoholitarjoilun suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa. Sopiva tarjoilu edesauttaa juhlien onnistumista mukavana ja rentouttavana irtiottona arjesta, ja ideaalitilanteessa kenenkään ei tarvitse hävetä itsensä tai toisten puolesta pikkujoulujen jälkeen.

Alkoholittomia juhlista ei kuitenkaan tarvitse tehdä, mutta kohtuukäyttöön on syytä kannustaa.

Alkoholitarjoilun rajoittaminen on helppo keino ehkäistä ylilyöntejä juhlissa. Esimerkiksi kirkkaat ja väkevät juomat voi jättää pois ja tarjoilla miedompia juomia. Toinen vaihtoehto on määritellä ennakkoon juomamäärät osallistujaa kohti, tai jakaa jokaiselle osallistujalle tietty määrä drinkkilippuja, joita vastaan juomat lunastetaan.
Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, että tarjolla on myös riittävästi alkoholittomia vaihtoehtoja. Kivennäisvedet, virvoitusjuomat sekä alkoholittomat siiderit ja oluet ovat hyviä vaihtoehtoja.

Ammattilaisilta apua järjestämiseen

Pikkujoulujen järjestämisessä tulee väkisinkin vastaan kysymyksiä. Esimerkiksi missä juhlat järjestetään, millaista ohjelmaa ja somistusta kaivataan ja mistä ne saadaan, kuka ruoat ja juomat toimittaa, kuten myös se, kuka järjestelyistä vastaa.

Yrityksen koko ja käytettävissä olevat resurssit vaikuttavat näihin päätöksiin merkittävästi.

– Mitä isompi yritys, sen paremmat resurssit on hankkia esimerkiksi nimekkäitä esiintyjiä. Pienemmissä juhlissa puolestaan on enemmän räätälöityä ohjelmaa, sillä pienessä porukassa yksilöllisiä toiveita on helpompi huomioida ja satsata osallistujiin, Äijälä sanoo.

Juhlien järjestäminen voi olla kuormittavaa sekä isoissa että pienissä yrityksissä. Yritys voikin päästä helpommalla, pienemmillä kustannuksilla ja vähemmällä stressillä, jos apuun pyydetään ammattimainen tapahtumajärjestäjä.

– Kustannussyyt ovat yleisiä ammattilaisten puoleen kääntymisessä. On kustannustehokkaampaa, kun juhlat ovat yksissä käsissä ja laitteet ja esiintyjät tulevat samasta paikasta, kuin että kaiken tilaisi erikseen. Toinen yleinen syy ulkopuolisen tilaajan järjestämiseen on se, että järjestäjä pääsee itsekin juhlimaan, Äijälä kertoo.

Asiakkaat haluavat usein, että heille suunnitellaan ja räätälöidään kokonaisvaltainen juhlapaketti valmiiksi, koska se on helpompaa. Pakettiin sisältyy järjestetty ohjelma, tilan koristelut ja kalusteet, tilojen vuokraaminen sekä catering. Paljon tehdään myös niin, että yritys järjestää itse tilan ja cateringin, mutta niiden lisäksi tarvitaan vielä jotain.

Äijälän kokemuksen mukaan monet yritykset, jotka ovat aiemmin järjestäneet pikkujoulut omin voimin, ovat innostuneet enemmän tilaamaan valmiita palveluita.

– Aika monessa yrityksessä on aina järjestetty juhlat itse, mutta sitten päätetäänkin ottaa joku järjestämään. Olen huomannut, että nämä yritykset, jotka ottavat ”pienen riskin” tilatessaan juhlapalvelun ensimmäistä kertaa, ovat olleet pääsääntöisesti hyvin tyytyväisiä.

Huomioi, ennakoi ja kuuntele

Pitkän kokemuksen myötä tapahtumatuottaja on päässyt näkemään monia erilaisia tilanteita juhlien järjestämisessä. Yleisimpien kompastuskivien välttämiseksi hänellä on muutamia neuvoja pikkujouluja suunniteleville yrityksille.

– Varatkaa tilat ja muut ajoissa. Parhaat tilat, päivät ja esiintyjät varataan ensimmäisenä. Jos näitä aletaan miettiä vasta loka-marraskuun vaihteessa, tulee kiire tai voi olla jo liian myöhäistä. Pikkujoulujen ei myöskään ole pakko olla loppuvuodesta, esimerkiksi tammikuussa on paljon enemmän valinnanvaraa, Äijälä huomauttaa.

– Toivon, että yritykset, jotka ovat aina järjestäneet juhlat samalla tavalla, uskaltaisivat kokeilla uusia ohjelmia ja asioita. Helpoin tapa ei välttämättä ole henkilökunnan mielestä paras.

Henkilökunnalle kannattaa antaa tilaa ja ottaa heidän mielipiteensä huomioon. Selvää on, että isossa porukassa kaikkien yksilöllisiä toiveita ei aina ole mahdollista toteuttaa, mutta toiveita kysymällä johto voi osoittaa olevansa kiinnostunut henkilöstön mielipiteistä. Äijälän neuvo yrityksille onkin ytimekäs.

– Älä pakota ihmisiä mihinkään, kuuntele henkilökuntaa äläkä vain omia halujasi.

Teksti: Taru Horsma-aho
Kuva: Pixabay

Kommentit