Rentoudu messujen jälkeen saunoen, herkutellen ja Tampereeseen tutustuen

Tampere tarjoaa kävijöilleen monenlaisia elämyksiä ja ravintoloista löytyy jokaiselle jotakin. Keskustan tuntumassa on paljon tekemistä, ja jos haluaa säästää jalkojaan, voi hypätä ratikan kyytiin ja siirtyä keskusta-alueen päästä toiseen tai miksei kauemmaskin tutustumaan kaupunkiin.

Messupäivän jälkeen on mukava lähteä syömään tai drinkeille johonkin Tampereen monista ravintoloista, joista on upeat kaupunkinäkymät. Näsinneulan ravintolassa sekä Ravintola Periscopessa Ratinan kauppakeskuksessa voi ruokailla pitkän kaavan mukaan ihaillen samalla hienoja maisemia. Hyviä näköalapaikkoja ovat myös Sokos Hotel Tornin 25. kerroksessa sijaitseva Moro Sky Bar terasseineen sekä Finlaysonilla sijaitseva Café & Bar KATTO.

Tampereen keskusta-alueelta löytyy paljon laadukkaita ravintoloita, ja Tampereen monipuolinen baarikulttuuri tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja, kuten tunnelmallisia pubeja ja palkittuja gastropubeja, joista löytyy myös paikallisten pienpanimoiden oluita. Ravintolavinkkejä on koottu muun muassa VisitTampereen verkkosivuille osoitteessa visittampere.fi/syo-ja-juo.

Kulttuuria ja suklaaherkkuja

Kulttuurin ystävät voivat suunnata esimerkiksi teatteriin, museoihin tai näyttelyihin tai tarkistaa Tampereen tapahtumakalenterista, tapahtumat.tampere.fi -verkkosivuilta, mitä kaupungissa tapahtuu. Puhelimeen voi ladata myös tampere.finland-sovelluksen, josta näkee ajantasaista tietoa kaupungin palveluista.

Jos messumatkalla haluaa tutustua esimerkiksi Tampereen historiaan, kannattaa poiketa Vapriikissa tai Työväenmuseo Werstaassa, jossa pääsee tutustumaan entisaikojen tamperelaiseen elämänmenoon ja tehdaskaupungin tarinoihin. Myös Museo Milavidaan pääsee helposti kävellen ja samalla voi poiketa lähellä sijaitsevan idyllisen Tallipihan Suklaapuodissa, jossa on laaja valikoima eri valmistajien tuotteita sekä muissa Tallipihan pikkuputiikeissa.

Ulkoilureittejä upeissa rantamaisemissa

Tampereella on lähellä keskustaa useita hienoja ulkoilureittejä, ja samalla voi piipahtaa vaikkapa kahvilassa. Pyynikinharjulla voi lenkin päätteeksi käydä ihailemassa maisemia Pyynikin näkötornista ja herkutella kuuluisassa munkkikahvilassa tai Cafe Pispalassa.

Arboretumissa Hatanpäällä voi kulkea Pyhäjärven rantaa seurailevaa reittiä ja Kaupin metsissä on runsaasti eripituisia ulkoilureittejä, kuten suosittu Kunto Kolmonen. Keskustasta pääsee helposti myös Ranta-Tampellan rantareitille, joka kulkee Näsijärven rantaa.

Rentoutumista saunoen ja uiden

Maailman saunapääkaupunki Tampereeseen voi tutustua saunomalla esimerkiksi historiallisella Rajaportin saunalla, joka on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna. Perinteikkäässä Rauhaniemen kansankylpylässä sekä Kaupinojan saunalla pääsee pulahtamaan myös Näsijärvessä, ja keskustassa sijaitsevassa Saunaravintola Kuumassa voi kastautua Ratinan suvannossa Pyhäjärven puolella sekä nauttia ravintolan tarjoiluista saunomisen jälkeen.

Keskustassa on myös mahdollisuus saunoa ja rentoutua poreammeessa kattojen yllä upealla Periscopen laajentuneella kattoterassialueella. Näkymät poreammeista, saunoista ja oleskelutiloista ovat Ratinan stadionille. Saunavaraukset hoituvat Ravintola Periscopen kautta. Myös Tampellan panoraamasaunaa voi varata ryhmille, ja tiloista on upeat 360 asteen kaupunkinäkymät Tampereen ylle.

Jos messupäivän jälkeen kaipaa liikuntaa, uimaan voi mennä muun muassa Pyynikin uimahalliin tai Kalevassa sijaitsevaan Tampereen Uintikeskukseen, jonne pääsee keskustasta kätevästi ratikalla. Myös Tampereen kylpylä Lapinniemessä on hyvä paikka rentoutumiseen – kuntosali, kylpyläosasto sekä ravintolapalvelut löytyvät saman katon alta ja ulkoilemaan voi lähteä Näsijärven kauniisiin rantamaisemiin.

Lähteet: visittampere.fi, tampere.fi

Teksti: Marja Haavisto
Kuva: VisitTampere, Laura Vanzo